Smile-makeover

Formål

Å endre ditt smil.

Rediger Slett

Behandlingstid

Avhenger av behandlingen.

Rediger Slett

Behandlingssted

Hos kosmetiske tannleger

Rediger Slett

Pris

Rediger Slett

Subsidiert

Rediger Slett

En ”smile-makeover” involverer en eller flere kosmetiske handlinger – både dentalt (tenner) og kosmetisk (operasjoner, botox mv.). Formålet er å endre estetikken så du får et penere smil.

En ”smile-makeover” for en person kan bety noe helt annet for en annen persons utseende. En ”smile-makeover” er derfor en veldig individuell, tilpasset behandling. Noen kan ha et ønske om det perfekte, hvite Hollywood-smil, mens andre ønsker et smil maken til en kjendis. Mange vil bare ha en enkel endring som utskiftning av en sølvfylling eller tannblekning, så smilet er mer estetisk.

Rediger Slett

Det kan være flere årsaker til at du ønsker å endre ditt smil. Det kan skyldes:

  • Misnøye med ditt smil.
  • Du ønsker å endre farge, form eller lengde på dine tenner.
  • Du ønsker å endre utseende av ditt tannkjøtt i forhold til tennene og leppene (Korreksjon av tannkjøtt).

Årsaker til misnøye med smilet er veldig forskjellig, og derfor er løsningen og behandlingsmetoden individuell. Spør tannlegen din om hvordan du spesifikt kan få hjelp til å endre smilet med moderne kosmetisk tannbehandling. Ofte gjelder endringer i ditt smil om følgende:

Skjeve tenner eller mellomrom mellom tennene
Skjeve tenner og tannmellomrom kan minimeres for å gjøre ditt smil mer ensartet. Ofte vil tennene bli rettet med avtakbar tannregulering som Invisalign og Inman Aligner eller ved hjelp av fast tannregulering. En annen løsning er behandling med kroner eller fasader laget av porselen, ofte brukt som en umiddelbar tannregulering. I dette tilfelle må tennene dine forberedes innen porselenskronen eller porselensfasaden kan påføres, og dermed vil en del av din sunne tannstruktur bli tapt.

Brukne tenner
En brukket tann kan repareres, men omfanget av behandlingen avhenger av skaden på tannen. Behandlingsmulighetene vil ofte være plastoppbygning, porselensfasade eller porselenskrone.

Manglende tenner
Manglende tenner kan forårsake funksjonelle og kosmetiske problemer. Med manglende tenner vil behandlingen ofte omfatte implantat, bro eller protese. Dersom de gamle restaureringer er misfarget, vil en smile-makeover ofte innebære utskiftning av de gamle.

Korreksjon av tannkjøtt
Hvis du har svært synlig tannkjøtt når du smiler (tannkjøttsmil), kan dette behandles ved hjelp av en kirurgisk operasjon: Korreksjon av tannkjøtt. Det kan også endres ved hjelp av en laserbehandling. Laserbehandling har gradvis erstattet elektrokauteren (et elektrisk apparat som kan brenne ved hjelp av glødetråd). Laseren sender ut lys av en bestemt frekvens som gjør at lyset kan varme og brenne.

Tannblekning
Hvis du er misfornøyd med fargen på tennene dine, kan du bli behandlet med forsiktig tannrensing og polering, etterfølgt av en profesjonell tannblekning. En tannblekning vil bleke misfarget tenner.

Botox
Hvis du har dype smilerynker eller lepper som har mistet fylde, kan dette endres ved hjelp av Botox og Dermal filler (restylane) behandlinger.

Det endelige resultatet av en ”smile-makeover” gir et smil som du ofte selv har bestemt. De fleste er stolte og glade for det nye smilet. Det dreier seg ofte om et rett, hvitt og perfekt justert smil.

Rediger Slett

Prisen på en ”smile-makeover” avhenger av flere forskjellige faktorer som:

  • Behandlingen som kreves.
  • Utdanningen til den kosmetiske tannlegen.
  • Klinikken hvor behandlingen utføres.
  • Kvaliteten av de materialer som brukes til det nye smilet.

Et nytt smil kan dermed koste fra 3.000 kr for en enkel endring og opp til 3-400.000 for en komplett gjenoppbygning av ditt smil og dens funksjon. 

Rediger Slett