Munnhygiene

Optimal munnhygiene

Rediger Slett

En optimal munnhygiene er veldig viktig for å unngå tannproblemer og tannkjøttsykdommer.

Du får optimal munnhygiene når du pusser tennene 2-3 ganger daglig etter måltider. Du kan lese mer om den optimale tannpusseteknikken her, men tannpuss er ofte ikke tilstrekkelig for å fjerne alle bakteriene. Derfor er det viktig å supplere med tannpirkeretanntråd eller interdentalbørster, som kan rengjøre overflatene mellom tennene dine minst 1 gang om dagen. Det anbefales at du bruker fluorholdig tannkrem for fluor forebygger og kan bidra til behandlingen av hull.

Munnskyll anvendes ofte som et supplement for å opprettholde en god munnhygiene, men for det meste kun i en tidsbegrenset periode. Du kan lese mere om munnskyll her.

Rediger Slett

En optimal munnhygiene forebygger tannproblemer som hull i tennene og tannkjøttsykdommer.

Hvis du ikke sørger for å pusse tennene dine og gjøre rent mellom tennene hver dag, gir det grobunn for bakterieopphopninger i og rundt tennene dine. Opphopningene kan bl.a. føre til hull i tennene og tannkjøttbetennelse (gingivitt, periodontitt). Hvis ikke problemene løses vil tennene angripes av bakteriene, som bryter ned tann, tannerven og benet rundt tannen. Tennene har betydning for ditt utseende, språket ditt samt bearbeiding/tygging av matvarer.

Rediger Slett