Bytte tannlege

Du kan bytte tannlege om du ønsker å benytte deg av en annen tannlege. Det kan være ulike årsaker til at du ønsker å bytte f.eks. på grunn av flytting, tannlegen går av med pensjon, utilfredshet med tannlegen eller dårlig kjemi med tannlegen. Uansett årsak har du fritt tannlegevalg. Du er ikke bundet til en bestemt by eller landsdel. 

Rediger Slett

Hvis du ønsker å bytte tannlege er det bare å kontakte den nye tannlegen du ønsker å benytte i fremtiden. Du kan med fordel finne en ny tannlege her. Det er dog en god idé å henvende seg til tannlegen eller klinikken først for å se eller kjenne etter om det vil løse problemet.

Rediger Slett

Alle autoriserte tannleger har plikt til å føre journal over sine pasienter og behandlinger. Ved tannlegebytte vil din nye tannlege kanskje rekvirere journalen fra din gamle tannlege. Du skal bare gi tillatelse (ofte skriftlig) til dette. Du kan også hente journalen selv fra den gamle tannlegen. Ifølge lovgivningen har tannlegen plikt til å oppbevare journalen i 10 år fra den siste opptegnelse i journalen.

Rediger Slett

Det er nødvendig for den nye tannlegen å undersøke tennene og munnen din, selv om tannlegen har fått journalen med røntgenbilder og beskrivelser av behandlingene dine.

Du skal være oppmerksom på at det kan ta tid for din nye tannlege å lære deg og dine tenner å kjenne. Derfor kan det også være en ulempe å skifte tannlege. Hvis du lider av tannlegeskrekk, er det ikke alltid lett å skifte tannlege hvis du var fornøyd med den gamle. Med tiden lærer tannlegen deg og dine behov å kjenne, og du vil sannsynligvis føle deg tryggere.

Rediger Slett