Finansiering

Et tannlegebesøk og etterfølgende avtale om behandling kan være forbundet med mange utgifter, særlig hvis du har bruk for en større behandling. Det er langt fra alle som har råd til å betale hele beløpet for behandlingen med det samme. Dog kan det være viktig at få utført behandlingen hvis tannlegen mener den er viktig for at du eksempelvis kan opprettholde en god bittfunksjon. Tannproblemene kan utvikle seg til større problemer som er mer kostbare om de ikke blir tatt hånd om.

Der er flere tannklinikker som har en samarbeidsavtale med et finansieringsfirma med fokus på finansiering av tannbehandlinger. Finansieringsfirmaet kan derved tilby et finansieringstilbud, så du har mulighet til å gjennomføre den nødvendige behandling. Lånet skal tilbakebetales over en periode på enten måneder eller år, avhengig av lånets størrelse, eller hvor mye du ønsker å betale pr. måned. Du kan også velge å benytte banken din.

Rediger Slett

Ved å få finansiert tannlegebehandlingen har du mulighet til at få utført den behandlingen, du kanskje ellers ikke ville hatt råd til. Hvis du ønsker å vente med behandlingen du er anbefalt til du har spart pengene, kan tannstatusen i mellomtiden forverres. Jo lenger du venter, jo mer skader det tennene, og du kan risikere at behandlingen på et senere tidspunkt blir enda dyrere, fordi tennene nå behøver en mer omfattende behandling. Du bør derfor snakke med tannlegen om hvor snart behandlingen bør utføres, og hvilke finansieringsmuligheter tannklinikken tilbyr.

Rediger Slett

Der finnes mange som tilbyr lån til private. Det er dog ikke alle låneavtaler som er forståelig for den alminnelige forbruker. Et lån som ser billig ut ved første øyekast, kan vise seg å være en dyr løsning på sikt.

Under alle omstendigheter anbefales det at du setter deg grundig inn i hvor mye lånet vil komme til at koste, når du har betalt lånet ferdig. Du bør derfor alltid lese vilkårene grundig og beregne, hvor dyrt lånet blir innen du aksepterer en låneavtale.

Rediger Slett